top of page

Huisregels

De vakantiewoning is beschikbaar vanaf 18.00u (uitgezonderd midweek, maandag 14u). Indien de huurder niet kan aankomen tussen 18u en 20u neemt hij contact op met de eigenaar om een andere mogelijkheid te bespreken, een week voor aanvang van de verlofperiode. Gelieve telefonisch te verwittigen indien je onvoorzien later aankomt.

Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken staat de eigenaar zelf garant voor de reiniging en controle van de woning.

De eigenaar is ook zelf aanwezig als u aankomt om de sleutel te overhandigen en een rondleiding en uitleg te geven in de woning.

De huurder ontvangt ook steeds vooraf een inventaris, de infobrochure en de huisregels. Bij aankomst verwijst de eigenaar ook steeds naar de huisregels, de inventaris en de instructies voor het opruimen, afsluiten en vorstvrij houden van de woning, zodat de huurder weet wat van hem verwacht wordt.

Bij vertrek dient de woning netjes opgeruimd en afgesloten te zijn om 16.00u. Bij vertrek komt de eigenaar niet ter plaatse zodat de huurder de volle verantwoordelijkheid draagt voor de staat waarin het huis verlaten wordt. De huurder ondertekent het controleformulier en laat dit samen met de sleutels achter op de tafel in de living, waarbij opmerkingen, eventuele schade of breuk worden vermeld.

Van de huurder wordt verwacht dat hij het gehuurde huis gebruikt en verlaat zoals een goede huisvader (zoals zijn eigen huis). Hiermee wordt o.a. maar niet limitatief bedoeld: niet gelijktijdig de verwarming op en de ramen open, afsluiten en vorstvrij houden volgens de instructies, netjes opruimen en oppervlakkig reinigen, geen etensresten of afval op vloeren of muren en rondom het huis, vuilzakken in de container aan de straat, alle meubilair - bijzetbedden - op zijn oorspronkelijke plaats zetten, afwasmachine uitzetten en uitladen, geen tekeningen op muren of ramen.

Normaal zal de woning de dag na het vertrek van de huurder door de conciërge of eigenaar gecontroleerd worden. De conciërge of eigenaar controleert het aanwezige meubilair, huisgerei en het functioneren van de elektrische apparaten. De huurder is aansprakelijk voor beschadiging door foutief gebruik of breuk door inslaan van voorwerpen. Bij eventuele schade zal het bedrag van de waarborg verrekend worden. In normale omstandigheden wordt het saldo van de waarborg binnen een termijn van 3 weken teruggestort. Bij ingrijpende schade (brand, vervangen van gebroken ruit of apparaat) kan dit langer duren omwille van bestek of tussenkomst van verzekeraars.

Huisdieren zijn niet toegelaten in de vakantiewoning. Ook mag er in de woning niet gerookt worden.

Er is een BBQ (stenen) voorzien. Een zelf meegebrachte barbeque mag in geen geval op het houten terras.


Bij vaststelling van overtreding tegen de huisregels zal de waarborg ingehouden worden of heeft de conciërge of eigenaar het recht de huurders de toegang tot de woning te ontzeggen.

Klik hier om de tekst te bewerken

bottom of page