top of page

De omgeving

Hoe kan je de Echte Ardennen beter naar waarde schatten dan wanneer je er enkele dagen in doorbrengt, te midden van het uitzonderlijk natuurschoon. Uitgestrekte bossen waar je je longen goed de kans kunt geven? Een riviertje om je te verfrissen? Een legendarische rots om rillingen van te krijgen? Een grot waar de ondergrondse schatten worden blootgelegd? Een natuurpark of -reservaat om te bewonderen?

Geen betere plaats dan La Roche om de Echte Ardennen te ontdekken!

La Roche en Ardenne ligt diep verscholen aan de oevers van de Ourthe. Hoog boven het toeristisch stadje pronkt de ruïne van het middeleeuws kasteel. Op zomeravonden zie je hier de geest van jonkvrouwe Berthe ronddwalen.

Door zijn schoonheid wordt La Roche ook wel 'De parel van de Ardennen' genoemd. Al jarenlang is het een echte trekpleister voor toeristen die komen genieten van de natuur, de rust, de gastronomie, de cultuur & geschiedenis.


La Roche biedt zoveel mogelijkheden dat men zich zeker nooit zal vervelen! Het aanbod is oneindig: kayak, mountainbike, tennis, paintball, zwemmen, vissen, wandelen, paardrijden, waterfietsen, een museum bezoeken, het kasteel met zijn evenementen, een gastronomisch restaurant, gezellige terrassen, zijn gastvrijheid ..... ongetwijfeld is deze lijst nog veel te kort!


Ook de naburige dorpen en steden zijn zeker de moeite waard om te ontdekken. Bastogne, Durbuy, Houffalize, Hotton, Marche en Famenne liggen allen op +- 20km van La Roche

bottom of page